خرما و نقرس
توضیحات:
-
به نام خدا
نقرس یکی از بیماریهایی است که افراد را دچار دردهای مزمن میکند. این افراد باید رژیم غذایی خاصی را دنبال کنند که دردهایشان کاهش یابد. علاوه بر آن بعضی از مواد غذایی برای افراد مبتلا به نقرس ممنوعیت مصرف دارد. انواع خرما از میوههای پرمصرف میان ایرانیان است که غالباً در کنار چایی یا به عنوان میان وعده مصرف میشود. در ادامه با ما همراه باشید که اثر خرما بر بیماری نقرس را بشناسید.
اثر خرما بر بیماری نقرس
بیماری نقرس در اثر تجمع اوریکاسید به وجود میآید. اوریکاسید تجمع یافته ناشی از هضم غذاهای غنی از پورین است. پورین از تجزیه مولکولهای نیتروژن و هیدروژن ایجاد میشود. علت تجمع این اسید عدم توانایی بدن در هضم پورین است. در ادامه به نقش خرما در رژیم غذای افراد مبتلا به نقرس اشارهکردهایم.
غذاهای پر فیبر حذفکننده اسید اوریک
فیبر موجود در مواد غذایی به کاهش اسید اوریک و دفع آن کمک میکند. خرما یکی از مواد غذایی غنی از فیبر است. فیبر موجود در خرما اسید اوریک خون را جذب کرده و با انتقال آن به کلیهها باعث دفع این ماده مضر میشود. این از اثر خرما بر بیماری نقرس کاملا مشهود است.
خرما ماده غذایی قلیایی
افرادی که مبتلا به نقرس هستند از مصرف مواد خوراکی با ماهیت قلیایی قبل از وعدههای غذایی خود باید پرهیز کنند. خرما خوراکی قلیایی است، پس درصورتیکه خرما را بهمنظور درمان مصرف میکنید این نکته را در دستور کار خود قرار دهید.
امگا 3 مفید برای درمان نقرس
اسیدهای چرب مثل امگا 3 توانایی کاهش تورم و دفع اسید اوریک را دارند. خوشبختانه خرما غنی از امگا 3 است و به کاهش تورم ناشی از نقرس کمک میکند.
میزان بالای پروتئین و فروکتوز
خرما یکی از مواد خوراکی است که به دلیل پروتئین بالای آن بهتنهایی یک غذای کامل بهحساب میآید. علاوه بر آن قند فروکتوز این میوه بسیار بالا است. هر دو ماده منجر به افزایش عوارض نقرس و احتمال ایجاد آن میشود. پس حتماً در صورت تشخیص نقرس از جانب پزشک در مورد مصرف آن با او مشورت کنید.
خرما غنی از آنتیاکسیدان
آنتیاکسیدانها کمک قابلتوجهی به کاهش عوارض التهابات ناشی از نقرس میکنند. خرما ماده غذایی غنی از آنتیاکسیدان است و درد و التهابات شمارا تخفیف میدهد.
خرما با کلسترول و چربی ناچیز
افرادی که از این بیماری رنج میبرند علاوه بر نظارت بر مصرف مواد خوراکی غنی از پورین باید از غذاهای چرب نیز پرهیز کنند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید، خرما عاری از کلسترول و چربی بسیار ناچیزی دارد.
اسیدفولیک مؤثر در حذف اسید اوریک
مصرف اسیدفولیک یا B9 روشی طبیعی برای مقابله با اوریکاسید و دفع آن است. خرما حاوی مقادیر زیادی ویتامین بی کمپلکس مخصوص B9 است که به دفع اسید اوریک خون شما کمک میکند.
کلام آخر
مصرف بیشازحد پروتئین و غذاهای غذای فوری ریسک ابتلا به نقرس و بیماریهای اینچنین را بهصورت قابلتوجهی بالابرده است. تحرک کافی و داشتن رژیم غذایی مناسب و سالم به طرز چشمگیری عوارض ناشی از نقرس را کاهش میدهد. در مقاله بالا اثرات خرما بر نقرس را بهصورت تخصصی و به زبان ساده بیان کردیم. خواص خرما زیاد است. همانطور که مشاهده کردید خرما هم برای نقرس مفید و هم مضر است. پس درصورتیکه قصد دارید آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید با پزشک خود مشورت کنید. برای استفاده از خرما بهمنظور درمان، بهتر است از خرماهایی که پروتئین کمتری دارند و خاصیت درمانی آنها مشهود است، استفاده کنید.