طبع انواع خرما
توضیحات:
-
به نام خدا
خرما میوه درخت نخل که در مناطق گرمسیری میروید. این میوه از دیرباز میهمان سفرهها بوده و از خواص متعددی برخوردار است. امروزه به دلیل افزایش شناخت افراد در حوزه طبع و مزاج شناسی نیاز است که طبع خوراکیهای مصرفی را شناخت و متناسب با طبع هرکدام، آن را به رژیم غذایی افراد اضافه کرد. با ما همراه باشید که طبع انواع خرما را بشناسید.
شناخت طبع انواع خرما
رشد خرما شامل هفت مرحله است که تنها میوه دو (در برخی نژاد خرما، سه مرحله آخر) قابلمصرف خواهد بود. میوه این دو مرحله آخر را بانامهای رطب و خرما (تمر) میشناسیم. طبع رطب گرم و تر و طبع خرمای خشک گرم و خشک است.
خوردن خرما متناسب با شناخت مزاج
ازآنجاییکه در علوم طب چهار مزاج برای افراد معرفیشده است، لازم است در انتخاب هر ماده غذایی به مزاج خود توجه کنیم و ماده غذایی متناسب با آن را انتخاب کنیم. در ادامه به توضیح تناسب خرما با مزاج افراد میپردازیم.
تناسب طبع انواع خرما با مزاجهای مختلف
طبق نظر اطبا افراد در چهار دسته ازلحاظ مزاج تقسیمبندی میشوند که به شرح زیر است:
- مزاج صفراوی؛ گرم و خشک (آتش)
- مزاج سوداوی؛ سرد و خشک (زمین یا خاک)
- مزاج بلغمی؛ سرد و تر (آب)
- مزاج دموی؛ گرم و تر (هوا)
افراد برای مصرف انواع خرما باید مزاجهای خود را بشناسند و بعد مواد غذایی را مصرف کنند؛ چراکه مصرف برخی غذاها ممکن است علائم مزاجی آنها را تشدید کرده و به بافت بدن آنها اثر منفی بگذارد.
تناسب مزاج خرما و مزاج صفراوی
مصرف زیاد غذاهایی که طبع گرم و خشک دارند برای این افراد توصیه نمیشود؛ چراکه ترشح صفرا را زیاد کرده و عوارض بعدی را به همراه خواهد داشت. پس مصرف زیاد خرما رسیده به این گروه توصیه نخواهد شد.
سوداویها خرما بخورند
ازآنجاییکه طبع خرما و رطب گرم است برای ایجاد تناسب مزاجی در افرادی که مزاج سودایی دارند مناسب خواهد بود. همچنین خرما برای غلبه بر سودا بسیار توصیهشده است.
بلغمی مزاجان در تناسب کامل با خرما
مصرف خرما به بلغمی مزاجان بیشتر از گروههای دیگر توصیهشده است. خرما تأثیر بلغم بر بدن را کم کرده و آن را گرم نگه میدارد. مخصوصاً در فصول سرد سال مصرف آن بسیار هوشمندانه خواهد بود.
مزاج دموی با احتیاط خرما مصرف کنند
مصرف خرما در تناسخ با رطوبت بدن افراد دمویمزاج نیست، اما به دلیل گرما زیاد این میوه مصرف تعداد محدود آن در روز توصیه میشود.
کلام آخر
مصرف غذاهایی متناسب با مزاج فرد نقش مؤثری در حفظ سلامتی و کاهش علائم مزاجی خواهد داشت. در مقاله بالا به معرفی طبع انواع خرما و تناسب آن با انواع مزاجها پرداختهایم. همانطور که گفته شد بهتر است افراد داری طبع گرم در مصرف خرما تعادل را رعایت کنند. برای دریافت اطلاعات کامل از تعداد مجاز مصرف و زمان مناسب خرما بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.