کدام نوع خرما قند کمتری دارد؟

توضیحات:

  • به نام خدا

    خرما میوه ای با طبع گرم و خشک است که در نواحی گرم، مانند جنوب ایران رشد می کند. درخت این گیاه نخل نام دارد و این میوه انواع مختلفی دارد که باعث پدید آمدن خواص و مضرات متفاوت شده است که قبلا در مقاله انواع خرما به بررسی کامل آنها پرداخته ایم؛ مراجعه کنید. ما در این مقاله قصد داریم در مورد انواع خرما و قند موجود در آنها صحبت کنیم و به شما نشان دهیم که کدام نوع خرما قند کمتری دارد و بقیه انواع خرما در چه حد قند دارند. پس اگر سوالی درمورد انواع خرما و قند موجود در آنها دارید تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.

    این میوه فرآورده های زیادی نیز دارد که بیشتر آنها بسیار مشهور هستند و امروزه از آنها استفاده های زیادی می شود. از ترکیبات موجود در خرما می توان به کربوهیدارت ها، قند ها، فیبر ها و چربی ها، آب و پروتئین اشاره کرد. همچنین در ترکیبات شیمایی خرما، ساکارز، گلوکز، پکتین، انواع ویتامین ها مانند A,B,C,D و مواد آلبومینوئیدی موجود است.

    ایران به دلیل داشتن خرمایی مرغوب و فراوان، هرساله مقدار زیادی از این میوه را به تعداد زیادی از کشور های دیگر صادر می کند. کشور ما هر ساله بیش از 60 تن از انواع خرما را به 52 کشور جهان صادر می کند. ایران رتبه دوم تولید خرما در جهان، با تولید بیش از940 هزار تن خرما در سال را دارد. مصر با تولید بیش از 1 میلیون تن خرما، در رتبه اول این آمار قرار دارد.

    بهترین انواع خرما در ایران

    خرمای مضافتی

    این خرما فراوان ترین خرمای موجود در ایران می باشد. همچنین این نوع خرما بیشترین میزان صادرات خرما را به خود اختصاص داده است. این خرما بسیار خوشمزه است و شما می توانید آنرا در مناطق جنوبی کشور پیدا کنید.

    خرمای زاهدی

    این خرما ظاهری بیضی شکل و رنگی قهوه ای دارد. ماندگاری این خرما بسیار زیاد است و از این نوع خرما نیز در صادرات استفاده می شود. این خرما در گروه خرما های خشک قرار دارد. خرمای زاهدی را می توانید از شهر های دشتستان، خرمشهر، بوشهر و… تهیه کنید.

    خرمای پیارم

    این خرما یکی از خرما های مشهور کشت شده در هرمزگان می باشد. خرمای پیارم بخاطر طعم فوق العاده و ارزش غذایی بالایی که دارد گران ترین خرمای موجود در ایران می باشد. این خرما سرشار از قند، پروتئین و مواد معدنی دیگر می باشد. ناگفته نماند که این خرما در بازار های بین المللی بسیار شناخته شده است و طرفدار های زیادی دارد.

    خرمای کبکاب

    این خرما ظاهری بیضی شکل دارد. خرمای کبکاب در موقعی که نارس است مزه ای تلخ و رنگی قهوه ای دارد. وزن این میوه حدود 15 گرم می باشد و در گروه خرما های تر قرار دارد. این خرما در ایران اهمیت زیادی از نظر اقتصادی دارد.

    خرمای استعمران

    این خرما با نام خرمای سایر نیز در بازار شناخته می شود. خرمای استعمران معمولا در جنوب کشور مانند خوزستان کشت می شود. این خرما نیز مانند خرمای کبکاب از نظر اقتصادی اهمیت بالایی دارد. شما می توانید این خرما را بصورت طولانی مدت یعنی (حدود 15 ماه) در انبار یا یک فضای سر پوشیده نگهداری کنید.

    در ادمه می خواهیم خواص خرما هایی را که در بالا به شما گفته شد را بیان کنیم اما شما میتوانید برای مطالعه کامل خواص انواع دیگر خرما به مقاله خواص خرما در سایتمان مراجه کنید. پس با ما همراه باشید.

    خواص بهترین انواع خرما در ایران

    خواص خرمای مضافتی

    این خرما با دارا بودن مقدار زیادی پتاسیم می تواند باعث حل مشکلات معده مانند اسهال شود. از دیگر خواص این خرما می توان به داشتن آهن و قند مورد نیاز بدن اشاره کرد. وجود ویتامینE در این میوه باعث می شود که شما با مصرف آن از خطر سکته و بیماری های قلبی در امان بمانید. شاید شما هم جزء افرادی باشید که از سردرد های مزمن و یا میگرن رنج می برید. خرمای مضافتی با داشتن ویتامینB می تواند از وقوع این سردرد ها به خوبی جلوگیری کند.

    خواص خرمای زاهدی

    شما می توانید ویتامین های B1 و B2 را در خرمای زاهدی بیابید. این ویتامین ها در سلامت بدن نقش مهمی دارند. این خرما می تواند خطر ابتلای شما به سرطان را کم کند. همچنین باعث بهبود کبد چرب، سرما خوردگی، پوکی استخوان و آلزایمر نیز می شود. اگر به بیماری کم خونی، چربی خون، قند خون و… مبتلا هستید، استفاده از این میوه ی لذیذ و شگفت انگیز را فراموش نکنید.

    خواص خرمای پیارم

    این خرما با داشتن ویتامین های غذایی باعث می شود که عملکرد دستگاه گوارش شما بهتر شود. فسفر باعث می شود که سلول های عصبی و مغزی تقویت و سالم بمانند و این ماده نیز در خرمای پیارم به مقدار زیادی وجود دارد.

    خواص خرمای کبکاب

    ین خرما در درمان مشکلات روده ای و بیماری های قلبی نقش مهمی دارد. همچنین شما می توانید از این خرما به عنوان ملین استفاده کنید. ناگفته نماند که خوردن این خرما به همراه شنبلیله می تواند در درمان سنگ مثاله مفید باشد. همچنین برای درمان سنگ مثانه شما می توانید دم کرده این خرما را هم استفاده کنید.

    خواص خرمای استعمران

    این خرما با داشتن انواع ویتامین ها، فسفر، پتاسیم، منیزیم، آهن و… جز میوه هایی است که ارزش غذایی بالایی دارند. این میوه خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و می تواند سرطان را از شما دور کند. آهن زیاد این خرما برای افرادی که به کم خونی دچار هستند بسیار مفید است. همچنین این خرما می تواند برای بهبود مشکلات گوارشی مفید باشد.

    کدام نوع خرما قند کمتری دارد؟

    قند موجود در خرمای مضافتی

    این خرما در کنار خواص زیادی که دارد ولی قند زیادی ندارد. قند این خرما مناسب است و انقدر زیاد نیست که برای بدن ضرر داشته باشد. این خرما به دلیل نداشتن قند زیاد، باعث چاقی شما نمی شود و همچنین برای استفاده ی بیماران مبتلا به دیابت نیز مضر نمی باشد.

    قند موجود در خرمای زاهدی

    این خرما بر خلاف تصورات مردم، قند زیادی دارد و مصرف زیاد از حد این خرما می تواند برای بدن مضر باشد. مصرف بیش از حد این خرما ممکن است باعث چاقی و ابتلا به دیابت شود. توجه داشته باشید که بیماران مبتلا به دیابت مقدار زیادی از این خرما را نباید مصرف کنند.

    قند موجود در خرمای پیارم

    این خرما مانند خرمای زاهدی دارای قند زیادی می باشد. ولی یک نکته وجود دارد. قند موجود در خرمای پیارم از نوع فروکتوز است و این نوع قند خیلی ساده و به سرعت در بدن به دلیل سوخت و ساز از بین می رود. این نوع خرما به دلیل داشتن اینگونه قندی، برای افراد مبتلا به دیابت خطری ندارد و از گروه قند هایی است که افراد مبتلا به دیابت می توانند استفاده کنند.

    قند موجود در خرمای کبکاب

    این نوع خرما دارای 70% کربوهیدارت می باشد که بیشتر آن قند است. این قند مانند قند موجود در خرمای پیارم از نوع فروکتوز بوده و در سوخت و ساز بدن از بین می رود و این موجب شده که خطر چندانی برای افراد مبتلا به دیابت نداشته باشد.

    قند موجود در خرمای استعمران

    این خرما مانند خرمای زاهدی از قند بسیار زیادی تشکیل شده است. مصرف زیاد این نوع خرما برای افراد دارای دیابت پیشنهاد نمی شود زیرا موجب تشدید بیماری شان خواهد شد. همچنین قند این خرما ممکن است باعث چاقی و افزایش وزن شود. پس در مصرف این خرما دقت کنید تا به بیماری های گفته شده دچار نشوید.


  • تهیه و تنظیم توسط اکسیر نخل
    تماس : 09055960020
    انتشار مطلب در :