خرما و تشنج

توضیحات:

  • به نام خدا

    در مقاله خرما و تشنج می خواهیم راجع به رابطه این میوه و این بیماری خطرناک صحبت کنیم. تشنج همیشه یکی از خطرناک­ترین بیماری­ هایی بوده که عوارض زیادی دارد. این بیماری به دلایل بسیار زیادی ایجاد ­می­شود. شما باید این عوامل را بشناسید و از آنها دوری کنید تا به این بیماری خطرناک مبتلا نشوید. تشنج به دلایل زیادی اتفاق می­افتد که می­تواند مغز و تمام اعضایی که در بدن نقش مهمی دارند و وجود آنها حیاتی است را درگیر کند.

    زمان اتفاق افتادن این بیماری معمولا کم است و زود تمام می­شود ولی ممکن است در همان زمان کوتاه باعث رخ دادن حادثه ­ای بد شود و به شما صدمه جدی وارد کند. در ادامه به طور مفصل و کامل به تمام جوانب این بیماری خواهیم پرداخت.پس اگر می­خواهید بدانید که تشنج چیست، عواملی که باعث می­شود شما به این بیماری خطرناک مبتلا شوید، راه ­های مبارزه با تشنج و خواص خرما برای جلوگیری از این بیماری را بدانید ما به شما پیشنهاد می­کنیم که ادامه این مقاله را به هیچ وجه ممکن از دست ندهید و تا آخر با ما همراه باشید.

    تشنج چیست؟

    در جواب به این سوال می­توان بگوییم که تشنج یک دوره­ ای است که در آن دچار گرفتگی و سفتی عضلات همراه با کاهش سطح هوشیاری می­شوید و به طور میانگین حدود 1 تا 2 دقیقه طول می­کشد. گرفتگی عضلات در هنگام اتفاق افتادن این بیماری موجب انجام حرکات نامنظم می­شود. یک نکته جالب درباره تشنج وجود دارد که این بیماری می­تواند در انواع مختلف صرع­ ها نیز اتفاق بیافتد. اما ابتلا به بیماری تشنج به این معنی نیست که شما حتما به صرع نیز مبتلا هستید. عوامل مختلفی باعث ایجاد این بیماری خطرناک می­شود که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت؛ پس ادامه این مقاله را از دست ندهید.

    علت ایجاد تشنج چیست؟

    همانطور که می­دانید بدن از سلول­ها و یاخته­ های فراوانی به وجود آمده که همه به هم متصل هستند. فرمانده بدن مغز است و باید بدانید که محل اصلی همه تشنج­ ها در مغز اتفاق می­افتد. در واقع تشنج تنیجه وقوع تعدادی فعالیت­های الکتریکی است که به طور ناگهانی و انفجاری اتفاق می­افتد. تشنج انواع مختلفی دارد و علائم آن ها وابسته به محلی بوده که در مغز رخ داده است. همانطور که پیش­تر گفته شد تشنج می­تواند نوعی از بیماری صرع باشد ولی همیشه اینطوری نخواهد بود. اما این دلیل باعث نمی­شود که بیماری صرع در تشنج وجود نداشته باشد.

    بیماری صرع چیست؟

    صرع یک نوع اختلال و بیماری مزمن عصبی است که موجب بروز تشنج ­های عود کننده می­شود. دلایل بیمای صرع اکثر مواقع شناخته شده بوده و از چند عوامل مشخص به وجود می­ آید. یکی از انواع مختلف صرع که بسیار خطرناک می­باشد و از بقیه شایع ­تر است؛ بیماری تونیک – کلونیک می­باشد که به دلیل خطر بسیاری که این نوع از صرع دارد به آن لقب حمله صرع بزرگ را نیز داده­ اند.

    برخی از افراد بر این باورند که تشنجی که دلیل آن تب خیلی بالا است؛ خطر ابتلا به صرع را نیز افزایش می­دهد. اگر شما هم این باور را دارید باید بگوییم که سخت در اشتباه هستید. چون تشنج همراه با تب احتمال ابتلا شما به بیماری صرع را افزایش نمی­دهد. در ادامه قرار است به برخی از عوامل بیماری صرع از عوامل صرع بپردازیم:

    • سکته مغزی یکی از شایع ­ترین عوامل ایجاد صرع است.
    • افت ناگهانی قندخون می­تواند یکی از علت­ های ابتلا به صرع باشد.
    • افت فشارخون نیز یکی از عوامل بیماری صرع است.
    • یکی از خطرناک­ترین عوامل ایجاد صرع عفونت مغز و نخاع می­باشد.
    • مشکلات قلبی نیز از ایجاد کننده­ های صرع هستند.
    • هاری یکی از عجیب­ترین عوامل ابتلا به بیماری صرع است.
    • تومور مغزی هم یکی از بهانه­ های ابتلا به صرع است.
    • تتانی: تتانی انقباض غیر ارادی ماهیچه ­ها و عضلات است که موجب بیماری صرع می­شود.
    • آریتمی قلبی: آریتمی قلبی در واقع به هم خوردن ریتم ضربان قلب یا همان نامنظم بودن ضربان قلب می­باشد.
    • اورمی یکی از عوامل ابتلا به صرع است. اورمی یا سندروم اورمی را می­توان از نتایج وجود زیاد سم اوره در خون دانست.
    • اوکلامپسی: این از بیماری­ هایی است که بیشتر در زنان بعد از زایمان اتفاق می­افتد . به این بیماری مسمومیت حاملگی نیز می­گویند. پس نتیجه می­گیریم که صرع برای زنان بعد از زایمان هم ممکن است اتفاق بی­افتد.

    این ها از عوامل ایجاد صرع در بدن افراد است که می­تواند همراه با تشنج نیز باشد.

    یکی دیگر از مواردی که باعث ابتلا به تشنج همراه با صرع می­شود؛ مصرف داروهای خاص، الکل و یا مواد مخدر می­تواند باشد.

     

    عوارض تشنج و صرع چیست؟

    هر بیماری عوارض خاص خود را دارد و معمولا محل عوارض آن ها مکان ­هایی هستند که بیماری بیشتر از بقیه جاها بر روی آن ها تاثیر می­گذارد.

    برخی از عوارض تشنج و صرع عبارتند از:

    1. ابتلا به این بیماری می­تواند باعث آسیب دیدن دائمی مغز شود که این موضوع بسیار خطرناک است.
    2. ریتم و ضربان قلب نامنظم می­شود و خود این موضوع باعث هموار کردن راه برای ابتلا به بقیه بیماری ­های خطرناک می­شود.
    3. هیپرترمی یکی دیگر از عوارض و خطرهای بیماری صرع و تشنج است. این عارضه باعث بالا رفتن دمای بدن می­شود که این امر در طولانی مدت برای بدن بسیار خطرناک است و مشکلات زیادی را به وجود می ­آورد.

    این 3 مورد از مهم­ترین و خطرناک­ترین عوارض بیماری­ های تشنج و صرع برای بدن بود. همه عوارض این بیماری­ ها همین 3 مورد نبود. بلکه این بیماری جدی­ تر از این حرف­ ها است و ما از شما خواهشمندیم که اگر به این بیماری مبتلا هستید هر چه زودتر و قبل از اینکه دیر شود برای درمان این بیماری اقدام کنید.

    راه ­های درمان تشنج چیست؟

    طبیعتا هر بیماری و مشکلی، درمان و راه­ حلی دارد. تشنج نیز درمان خاص خودش را دارد. اما درمان تشنج به علت و محلی که اتفاق افتاده (بالاتر گفته شد که در مغز رخ می­دهد) بستگی دارد و داروهای مختلفی برای هر کدام مورد استفاده قرار می­گیرد. به عنوان مثال اگر که یک فرد دچار تشنج شده باشد و دلیل آن تشنج، بیماری صرع باشد ؛ بهترین راه برای کنترل و درمان این بیماری روش مصرف داروهای مخصوص این علت است.

    اما مهم­ترین و بهترین راهی که ما می­خواهیم به شما بگوییم بدون عوارض است و هیچ مشکلی را برای شما به وجود نمی ­آورد. این روش کاملا گیاهی بوده؛ و آن هم مصرف روزانه خرما است. خرما از داروهایی بوده که می­تواند در درمان تشنج به شما کمک بسیار زیادی کند. به جز خرما گیاه های دیگری مانند گشنیز وجود دارد که در درمان تشنج و صرع بسیار مفید هستند.

    این گیاهان به دلیل داشتن مواد معدنی، مواد آلی، ویتامین و پروتئین­ هایی که دارند بر روی کانال­ های پتاسیم که به وسیله آنها تشنج و صرع در بدن ما کنترل می­شود؛ تاثیر می­گذارند و باعث کاهش و درمان بیماری­ های تشنج و صرع می­شود.

     


  • تهیه و تنظیم توسط اکسیر نخل
    تماس : 09055960020
    انتشار مطلب در :