خرما و فشارخون

توضیحات:

  • به نام خدا

    فشارخون به فشاری که از طریق خون به شریان‌ها وارد می‌آید، گفته می‌شود. امروزه به دلیل تغییر در سبک زندگی و عدم تحرک کافی میزان مبتلایان به این بیماری روزبه‌روز در حال افزایش است. فشارخون در صورت کنترل نشدن می‌تواند خطرآفرین باشد. پیشنهاد پزشکان برای کنترل فشارخون در وهله اول تغییر در رژیم غذایی است. انواع خرما یکی از مواد غذایی است که نقش مؤثری در کنترل فشارخون ایفا خواهد کرد. در ادامه به معرفی نقش‌ خرما بر فشار خون اشاره‌کرده‌ایم.

     

    معرفی نقش‌خرما بر فشارخون

    دلایلی مختلفی می‌تواند ریسک ابتلا افراد به بیماری فشارخون بالا را افزایش دهد. در ادامه به نقش خرما در کاهش هرکدام از دلایل اولیه این بیماری پرداخته‌ایم.

    کاهش وزن

    یکی از دلایل ابتلا افراد به فشارخون بالا افزایش وزن است. در این شرایط قطر شریان‌های خونی افزایش می‌یابد. خرما با خواص منحصربه‌فرد خود ولع فرد را به خوردن خوراکی‌های شیرین کم کرده، وی را برای مدت بیشتری سیر نگه‌داشته و فرایند هضم را آهسته‌تر می‌کند. تمام این دلایل می‌تواند منجر به کاهش وزن فرد شود.

     

    کلسترول پرکننده دیواره رگ‌ها

    اگر کلسترول در دیواره رگ‌ها رسوب کند، قطر آن‌ها کم شده و قلب مجبور به اعمال فشار بیشتری برای خون‌رسانی به بدن است. این مشکل فرد را دچار فشارخون می‌کند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید این میوه شیرین عاری از کلسترول است پس در عین کنترل کلسترول آن را نیز کاهش می‌دهد.

    سیگار آسیب‌رسان ریه‌ها

    از دیگر نقش خرما بر فشارخون در افراد سیگاری نمود پیدا می‌کند. این افراد با آسیب رساندن به ریه خود از طریق سیگار کشیدن، اکسیژن‌رسانی به اندام‌های بدن را دچار اخلال می‌کنند. قلب برای اینکه بتواند اکسیژن کافی را به سلول‌ها برساند مجبور به اعمال فشار بیشتر برای خون‌رسانی است که این عامل منجر به فشارخون خواهد شد. خرما تأثیر مثبتی بر سلامت ریه‌ها دارد و آن‌ها را تقویت می‌کند و در بهبود عملکرد ریه‌ها نقش مؤثری خواهد داشت.

    خرما کنترل‌کننده املاح بدن

    یکی از جامع‌ترین و مهم‌ترین دلایل ابتلا افراد به فشارخون بالا مصرف بیش‌ازحد نمک خوراکی است. این ماده معدنی تناسب یونی خون را به‌هم‌ریخته و برای جبران این موضوع قلب مجبور به انجام فعالیت بیشتری است. خرما غنی از پتاسیم است که این ماده تناسب لازم برای بدن نسبت به سدیم را ایجاد می‌کند که این تناسب منجر به کنترل فشارخون خواهد شد.

    نقش‌ خرما بر فشارخون و کنترل چربی

    خرما عاری از چربی‌های ترانس است. این میوه علاوه بر اینکه خود چربی مضر برای بدن ندارد، به شکسته شدن بافت این چربی‌ها و عدم تجمع آن‌ها در بدن نیز کمک می‌کند. همچنین خرما حاوی پروتئین است که این ماده به‌راحتی در دستگاه گوارش هضم نمی‌شود و سرعت هضم را افزایش می‌دهد؛ بدین‌وسیله فرد مدت‌زمان بیشتری احساس سیری خواهد کرد.

    استرس یکی از عوامل فشارخون

    از دیگر نقش‌های خرما بر فشارخون می‌توان به ترشح سروتونین در بدن اشاره کرد. در صورت قرارگیری در معرض استرس زیاد ریسک ابتلا به فشارخون افزایش می‌یابد. هورمون سروتونین ترکیب آرامش‌بخش برای بدن شناخته می‌شود و استرس و عوارض آن را کاهش می‌دهد.

    خرما کنترل‌کننده قند خون

    افراد مبتلا به دیابت نوع 2 در معرض ابتلا به فشارخون بالا هستند و این موضوع به دلیل وجود قند غیر مصرفی سلول‌ها در خون است. طی تحقیقات انجام‌شده خرما به چند طریق قادر به کاهش قند خون است. خرما با تقویت عملکرد پانکراس به‌وسیله منگنز، موجب ترشح انسولین شده و سلول‌ها را مجاب به استفاده قند خون می‌کند. خرما سرعت هضم را کاهش داده و مانع افزایش ناگهانی قند خون خواهد شد. این میوه غنی از فیبر است که طی تحقیقات انجام‌شده با مصرف فیبر قند خون به‌صورت چشمگیری کنترل می‌شود. علاوه بر آن افراد دیابتی پتاسیم کمی در خون خود دارد که همین موضوع می‌تواند شرایط ابتلا فرد به فشارخون بالا را فراهم آورد.

    نقش خرما در پیشگیری به فشار خون

    در مطالب بالا نقش‌خرما بر فشار خون و عواملی که ریسک ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد بیان کردیم، اما عوامل مؤثری در پیشگیری از ابتلا به این بیماری وجود دارد که خرما نقش اول آن را بازی می‌کند.

    کاهش منیزیم را جدی بگیرید

    به دلایل مختلفی امکان کمبود منیزیم در بدن فرد وجود دارد. کبود منیزیم یکی از دلایل شایع ابتلا به فشار خون بالا مخصوصاً در افراد دیابتی است. مصرف دو عدد خرما در روز منیزیم موردنیاز بدن را تأمین کرده و ریسک ابتلا به فشارخون را کاهش می‌دهد.

    خرما غنی از فیبرهای محلول

    یکی از عواملی که احتمال بروز فشارخون بالا را افزایش می‌دهد عدم تناسب مایعات و املاح بدن است. از نقش دیگر خرما بر فشارخون می‌توان به ایجاد تناسب میان مایعات و املاح بدن با بهره‌گیری از خواص فیبرهای محلول اشاره کرد.

    نقش درمانی خرما در فشار خون

    طبق پیشنهاد پزشکان بعد از ابتلا به فشارخون بالا، افزودنی‌های خوراکی به رژیم غذایی افراد اضافه می‌شود. تعدادی از این افزودنی‌ها حاوی موادی است که در خرما وجود دارد این مواد به شرح زیر است.

    خرما و امگا 3

    خرما میوه گرمسیری و غنی از امگا 3 است که قادر خواهد بود نیاز بدن را به این ماده تأمین کند. برای افزودن خرما در رژیم غذایی خود حتماً با پزشک مشورت کنید که تعداد معقول و کافی خرما در رژیم غذایی موردنظر شما را اعلام کند.

    ویتامین D

    پایین بودن سطح ویتامین D ریسک ابتلا به پرفشاری خون را افزایش می‌دهد. خرما میوه شیرین حاوی ویتامین D است که نیاز روزانه شما را تأمین می‌کند.

     

    ویتامین E و نقش محافظتی

    خرما حاوی ویتامین E و آنتی‌اکسیدان‌های موردنیاز بدن است. این مواد از سلول‌های بدن در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت کرده و به‌ سلامت هرچه بیشتر سلول‌های عروقی کمک شایانی می‌کنند. علاوه بر آن حالت کشسانی عروق را افزایش داده که نکته مهمی در کنترل فشارخون خواهد بود. این موضوع اهمیت و نقش‌ خرما بر فشار خون را به وضوح نشان می‌دهد.


  • تهیه و تنظیم توسط اکسیر نخل
    تماس : 09055960020
    انتشار مطلب در :