خوردن قهوه برای چه کسانی مضر است؟

توضیحات:

  • به نام خدا

    افرادی که مشکل استرس و اضطراب، فشار خون بالا یا بی‎خوابی دارند نیز باید مقدار مصرف قهوه را کاهش دهند چون شرایط آن‎ها را وخیم‎تر می‎کند.

    برخی از افراد از طرفی نگران هستند که نوشیدن قهوه ممکن است به مرور زمان، خطر ابتلا به بیماری‎های سرطانی را افزایش دهد.

    هر چند ثابت شده که دانه‎های برشته شده قهوه، آکریل‌آمید یعنی یک دسته از ترکیبات سرطان‎زا را دارند، ولی هیچ مدرکی دال بر این که مقادیر اندک آکریل‎آمید‎های داخل قهوه می‎تواند مخرب باشد، وجود ندارد.

    قهوه ممکن است باعث آزرده‎ کردن مجرای معده روده‎ای شود. قهوه و کافئین به میزان زیادی اسیدی هستند که این موضوع می‎تواند خطر سوزش قلب، زخم‎ معده و سندروم روده تحریک‎پذیر را افزایش دهد. به افرادی که مبتلا به این مشکلات هستند توصیه می‎شود با کاهش مصرف قهوه خطر بیماری‎های معده روده‎ای را کاهش دهند.

    از آنجایی که اکثر مضرات ذکر شده درمورد قهوه مربوط به قهوه هایی با  میزان کافئین بسیار بالا هست، به علاقه مندان قهوه اکیدا توصیه می‌کنیم از قهوه های عربیکا به جای قهوه های روبوستا استفاده کنند .

    مضرات مصرف قهوه برای زنان
    تحقیقات نشان داده است اثر مصرف قهوه در بدن زنان و مردان می‎تواند متفاوت باشد و برخی از محققان مصرف قهوه را برای زنان به دلایل زیر منع می‎کنند.

    کافئین باعث تشکیل کیست در سینه و تخمدان‎ها می‎شو

    کافئین می‎تواند احتمال سرطان خوش‎خیم سینه را افزایش دهد. مشخص شده است مصرف کافئین از سوی زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک، فیبروم، اندومتریوز، کیست‎های تخم‎دانی و سینه‎های فیبروکیستیک خطری برای تولید کیست بیشتر است.

    در سایر افراد مبتلا به حساسیت هورمونی، ممکن است قهوه باعث تشکیل کیست نشود ولی سیستم بدن را آشفته خواهد کرد.

    ژن‎های بدن تصمیم می‎گیرند که آیا فرد می‎تواند کافئین را به صورت امن متابولیزه کند یا نه؟

    کافئین توسط کبد و با استفاده از آنزیم CYP1A2 تجزیه می‎شود. توانایی زنان در تولید این آنزیم توسط ژن CYP1A2 تنظیم می‎شود. اگر این ژن جهش داشته باشد، مشخص می‌کند که کبد چطور کافئین را تجزیه و از بدن دفع خواهد کرد.

    براساس تغییرات ژنی، بدن انسان این آنزیم را به مقدار کم یا زیاد تولید خواهد کرد و تحقیقات نشان داده است تنها در 10 درصد جمعیت مردم جهان مقدار تولید آنزیم زیاد است.

    تحقیقاتی در سال 2006 نشان داده است اگر سرعت متابولیسم در بدن شما آهسته باشد،حتی مصرف 2 فنجان قهوه یا بیشتر از آن، در روز شما را در معرض حمله قلبی قرار می‎دهد. با توجه به این که بیماری قلبی در حال شیوع میان زنان است، ظاهرا زنان باید در مصرف قهوه تعادل را رعایت کنند.

    کافئین نرخ ناباروری را افزایش می‎دهد

    علت این ادعا به نتیجه تحقیقات مختلف بر می‎گردد که به تعدادی از آن‎ها اشاره می‎کنیم:

    مصرف 3 فنجان قهوه در روز برای زنان باردار خطر سقط جنین را تا 74 درصد افزایش می‎دهد.
    کافئین با افزایش سطح هورمون کورتیزل فرآیند تخمک‎گذاری را آشفته می‎کند.
    کافئین باعث خروج ویتامین‎های حیاتی و مواد معدنی مورد نیاز برای تخمک‎گذاری و باروری سالم می‎شود.

     

    مضرات قهوه برای مردان
    مصرف قهوه برای مردان نیز با هشدارهایی همراه است که به تعدادی از آن‎ها اشاره می‎کنیم.

    کافئین و BPH

    مصرف قهوه در مردانی که مبتلا به هایپرپلازی خوش‌خیم پروستات هستند می‎تواند اثرات مخربی در پی داشته باشد چون کافئین می‎تواند یک مثانه بیش از حد فعال را تحریک کند که نتیجه آن افزایش تکرر ادرار و حتی بی‌اختیاری فوری ادرار است.

    در واقع کافئین سرعت تولید ادرار را بالا می‎برد در نتیجه مثانه زودتر پر می‎شود. علاوه بر این کافئین حساسیت و انقباض مثانه را افزایش می‎دهد.

    قهوه از یک نظر دیگر روی سلامت پروستات تاثیر می‎گذارد یعنی آزرده‎ کردن مثانه چون کافئین یک تیوگزانتین است، یک خانواده از ترکیبات شیمیایی که شامل تئوبرومین و تئوفیلین می‎شود و مورد دوم هم مثانه را آزرده می‎کند.

    برای مطالعه بیشتر درباره این موضوع می‌توانید به منبع اصلی آن مراجعه کنید.

    کاهش قدرت باروری

    تحقیقات دانشمندان نشان داده است مصرف بیش از سه فنجان قهوه در روز از سوی مردان می‎تواند قدرت باروری آن‎ها را کاهش دهد. به گفته آن‎ها این کار نه تنها مقدار کافئین زیادی وارد بدن می‎کند بلکه به اسپرم‎های مردان و قدرت باروری آن‎ها آسیب می‎رساند.

    فواید و مضرات قهوه به همین چند موردی که اشاره کردم خلاصه نمی‌شود، این ماده فایده‌های بسیار دارد و زیان‌های آن هم بیشتر به نحوه مصرف قهوه مربوط است. به طور کلی حفظ تعادل در همه زندگی باعث سلامتی می‌شود، طبیعتا اگر در مصرف قهوه هم تعادل را پس ذهنمان داشته باشیم مشکل خاصی پیش نخواهد آمد.

    اگر می‌خواهید یک فنجان قهوه به رژیم غذایی روزانه‌تان اضافه کنید، پیشنهاد می‌کنم وضعیت سلامتی‌تان را در نظر داشته باشید و طبق آن تصمیم بگیرید.


  • تهیه و تنظیم توسط اکسیر نخل
    تماس : 09055960020
    انتشار مطلب در :